« Tilbage

Status på greens.

Skrevet d. 13/03-2017 af: Greenkeeperne

Pt er vores greens i en sådan stand, at vi har set os nødsaget til midlertidigt at lukke for spil til sommergreens.  

 Årsagen er, at de er hårdt medtaget af svamp. Dette findes der flere grunde til. Der har i sidste sæson, af en eller anden grund, ikke været mulighed for at følge plejeplanen mht. forbyggende pleje af banen, herunder prikning og prop-optagning. Greens er dermed ikke blevet prikket tilstrækkeligt, hvilket gør jorden meget kompakt og iltfattig. Vandet kan derfor ikke trænge ned og greens bliver meget våde og tunge, hvilket danner grobund for sygdom og alger.

I efteråret har greens ikke fået tilstrækkelig med gødning, ligesom der ikke er behandlet forbyggende mod sneskimmel (svamp). Sidstnævnte gøres normalt forbyggende sidst på året (november/december måned.)

I foråret bliver vi derfor nødt til at udføre ekstra pleje, i form af jordprøver og grundgødskning, for at genoprette skaderne. Dvs. ekstra dybdeluftning, vertikalskæring og topdress, efterfulgt af eftersåning.

I den kommende sæson vil vi forsøge at prioritere ekstra pleje af greens, hvilket vil sige mere prikning og topdress. Greens vil få topdress og blive prikket hvert 4. uge, så vi igen følger den plejeplanen der er lagt for banen.

Allerede omkring maj måned vil vi kunne se forbedringer af vores greens, i forhold til nuværende, og vi forventer at kunne se en markant forbedring af alle vores greens i løbet næste års sæson, hvor greens vil have et tættere græstæppe og være mere jævne.

Mvh. Greekeeperne.